The ISETC24 Organizing Committee invites you to the 16th International Symposium on Electronics and Telecommunications, Timisoara, Romania in November 7-8, 2024

Poze eveniment


Startul a fost dat având ca grup ţintă elevii de clasa a XII-a din judeţul Timiş. În contextul parteneriatului cu Inspectoratul Judeţean Timiş, beneficiind de sprijinul d-lui inspector general Marin Popescu şi graţie eforturile d-lui inspector Zeno Blajovan, în ziua de 19 martie 2011, la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, aprox. 200 de elevi (lista inscrisi) au participat la concursul ETcTM+. Acesta a fost structurat pe două probe:



  •  Proba P1, obligatorie, ce a constituit o simulare a examenului de admitere, cu 12 probleme din tematica pentru acest examen (subiecte proba P1; răspunsuri).

  •  Proba P2, facultativă, cuprinzând probleme de dificultate mai ridicată şi destinată elevilor care se pregătesc pentru concursurile şcolare (subiecte proba P2; răspunsuri).


Rezultatele concursului (rezultate concurs) s-au concretizat pentru elevii merituoşi în diplome de excelenţă şi de performanţă, precum şi în diplome care au atestat calitatea de potenţial admis a participantului la facultatea ETc. Sponsorii concursului – firmele Continental, Flextronics şi Asociaţia Inginerilor Electronişti din Timişoara – au completat în mod generos premiile laureaţilor iar prin domnii dr. ing. Petru Demian si dr. ing. Lucian Stroescu au accentuat în faţa elevilor disponibilitatea acestor companii de a angaja pe termen lung viitori absolvenţi de Electronica şi Telecomunicaţii.


Simultan cu acest concurs a avut loc o masă rotundă la care a fost dezbătută şi analizată situaţia pregătirii viitorilor absolvenţi de liceu, posibilităţile lor de informare şi orientare profesională, concluzia fiind că astfel de acţiuni sunt salutare şi ar trebui permanentizate.


Concursul a fost urmat de o vizită în laboratoarele Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii (vezi imagini) unde elevii au putut lua contact direct cu viitoarele lor preocupări academice ca student ETc. De asemenea ei au putut discuta direct cu studenţii Ligii ETc aspecte diverse privind viaţa de student ETc, sau prin impresiile schimbate cu studenţii străini ce înseamnă calitatea de student al secţiei ETc în limba engleză.


Chiar dacă a însemnat un maraton pentru toţi – organizatori şi participanţi – credem că ziua de 19 martie 2011 a reuşit să edifice incertitudini, să cristalizeze opţiuni şi să arunce o punte între mediul preuniversitar timişean şi Universitatea Politehnica din Timişoara.


CIP_0430
Festivitatea de deschidere - în prezidiu de la stânga la dreapta: Dan Lascu - prodecan ETc, Zeno Blajovan - inspector matematică, Lucian Stroescu - Alcatel Lucent, Marin Popescu - inspector general judeţean, Marius Oteşteanu - decan ETc, Petre Demian - Continental Automotive, Ciprian Orhei - preşedintele Ligii ETc

CIP_0440
Emotii pentru concurs
CIP_0486
In timpul concursului de matematica
CIP_0609
Automatizarea unor trenulete - prilej de intalnire cu microcontrolere Microchip


CIP_070911


Familiarizarea cu produsele Continental Automotive fabricate în Timişoara


CIP_0727


În laboratorul de Electronică optică


CIP_0488
Discutii cu profesorii de matematica din licee


CIP_0789


Diplomele şi premiile acordate câştigătorilor
Premiul_I_small
Diploma pentru locul I.


CIP_0802
Arhiva completa se gaseste aici.