The ISETC24 Organizing Committee invites you to the 16th International Symposium on Electronics and Telecommunications, Timisoara, Romania in November 7-8, 2024

Nokia Timișoara găzduiește în 27 septembrie 2019, pentru al doilea an consecutiv, Noaptea Cercetătorilor Europeni.

 

Eveniment de anvergură europeană, desfășurat simultan în peste 300 de orașe din Europa, dintre care 20 din România, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie co-finanțate de Comisia Europeana. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Cei mici vor avea ocazia să experimenteze împreună cu oamenii de știință, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale și, de ce nu, să afle dacă în viitor vor putea și ei să îmbrace uniforma cercetătorilor.

Vă invităm la o expoziție interactivă în care puteți testa, viziona și experimenta cele mai noi și inedite invenții precum: 5G, cea mai performantă tehnologie de comunicații mobile, diverși roboți antrenați cu sisteme de inteligență artificială sau controlați prin intermediul undelor cerebrale, compuşi chimici cu proprietăţi şi relevanţă în ştiinţa materialelor, imprimante 3D, dispozitive pentru realitate virtuală și augmentată, telescoape și multe altele. Vor fi prezenți peste 30 de expozanți din diverse domenii: telecomunicații, robotică, automotive, chimie, astronomie, inginerie, agricultură.

 

Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a interacționa cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

 

Vă aşteptăm vineri, 27 septembrie 2019, în Campusul Nokia, b-dul Republicii, nr.21, între orele 17:00 – 22:00. Intrarea este liberă.

 

Cateva link-uri utile.